Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

O ZHTIANOΣ KAI H KAΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ένας ζητιάνος συναντά κάποιον και του λέει:
-Ζητιανεύεις που ζητιανεύεις ,ζήτησε να σου δώσουν ένα ζευγάρι κάλτσες γιατί αυτές πρέπει να τις πλένεις γιατί τα πόδια σου είναι ακάθαρτα.
Αφού του έδωσαν ένα καινούργιο ζευγάρι κάλτσες και έπλυνε το άλλο ζευγάρι ,ένας ποντικός κάθε μέρα έτρωγε τις κάλτσες. Λέει το πρόβλημα του σε κάποιον και του απαντα ο άλλος:
-Ζητιανεύεις που ζητιανεύεις, να σου δώσουν μια γάτα για να μην σου τρώει ο ποντικός τις κάλτσες.
Η γάτα τις πρώτες μέρες φύλαγε τις κάλτσες και ο ποντικός δεν έτρωγε τις κάλτσες.Η γάτα δεν είχε να φάει ,έφευγε,και ο ποντικός συνέχιζε και έτρωγε τις κάλτσες.Λέει την ιστορία του σε κάποιον άλλον και του λέει :
-Αφού ζητιανεύεις που ζητιανεύεις ,ζήτησε να σου δώσουν μια αγελάδα να έχεις γάλα να ταΐζεις την γάτα να φιλάει τις κάλτσες.
Η αγελάδα έφαγε τα χόρτα , η γάτα δεν είχε να πιει γάλα και ο ποντικός συνέχιζε να τρώει τις κάλτσες.Ο ζητιάνος πήγε σε ένα σοφό ,του είπε την ιστορία του και του απάντησε ο σοφός :
-Τι το ήθελες ευλογημένε το άλλο ζευγάρι κάλτσες; Ηθικό δίδαγμα: Ζούμε στην καταναλωτική κοινωνία, οι οποιοι όλοι θέλουμε το περιττό.Μήπως οι άνθρωποι γίνονται δυστυχισμένοι στην καταναλωτική κοινωνία; Oπως λέει ο λαός όταν τρως να σκέφτεσαι τον κόπο του αγρότη και όταν ντύνεσαι να σκέφτεσαι τον κόπο της υφάντρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου