Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πως εξασφαλίζεται η επιτυχία στη ζωή


Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ικανού ανθρώπου είναι:
1 Η φυσική ιδιοσυστασία που περιλαμβάνει την εμφάνιση,το ανάστημα , το βάρος, το παράστημα,την φώνη και τον τρόπο ομιλίας την γενική υγιεινή κατάσταση του ατόμου και τις τυχόν φυσικές του αναπηρίες.
2 Η ψυχική διάθεση. Αναφέρεται στην συγκινησιακή του συγκρότηση.Τι είδους ψυχική διάθεση εχει συνήθος; Είναι ευερέσθιστος ήρεμος .Αισιόδοξος η απαισιόδοξος; Διαχυτικός η συγκρατημένος θερμός η ψυχρός στις σχέσεις του με τους άλλους;
3 Η νοημοσύνη είναι αυτη η ικανότητα να προσαρμόζεται κανείς στις νέες καταστάσεις να λύνει νέα προβλήματα να μαθαίνει νεα πράγματα.Η επιτυχία στα περισσότερα επαγγέλματα δεν εξαρτάται μόνο απο την νοημοσύνη αλλά απο ενδιαφέροντα και άλλα χαρακτηριστικά.
4 Οι ικανότητες. Μια ικανότης είναι σύνολο ιδιοτήτων το οποίο επιτρέπει στο άτομο να αναπτύξη με κάποια εξάσκηση ένα ωρισμένο τύπο γνώσησ και δεξιότητας.Οι ικανότητες στην πραγματικότητα είναι ειδικευμένες μορφές νοημοσύνης.
5 Ενδιαφέροντα . Είναι οι προτιμήσεις αλλα και απέχθειες κάθε ενός. Είναι δύσκολο να πετύχεις οπουδήποτε αν η εργασί δεν σε ενδιαφέρει. Όταν πρόκειται να εκλέξετε ένα επάγγελμα πρέπει να εξετάσετε αν αυτό το επάγγελμα μπορεί να κρατήσει τον ενδιαφέρον σας για πολύ χρόνο.
6 Δεξιότητες. Δεξιότητες είναι απλός η δύναμη να εκτελεί κανεις καλά μια πράξη.
7 Αλλα χαρακτηριστικά. Μερικά εξ αυτόν έχουν θεμελιωθεί σημασία για την ευτυχία και την επιτυχία στο επάγγελμα που θα διαλέξετε
Να έχετε πρωτοβουλία
Να είστε αξιόπιστος
Να έχετε αυτοπεποίθηση
Να είστε πάντοντε ακριβής
Να είστε πάντοτε τίμιος
Να είστεσταθερός και όταν τα πράγματα δεν έρχονται κατ ευχήν.
Να είστε εργατικός
Να γνωρίζετε τι ζητάτε από την ζωή
Να είστε αποδοτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου