Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

O ZHTIANOΣ KAI H KAΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ένας ζητιάνος συναντά κάποιον και του λέει:
-Ζητιανεύεις που ζητιανεύεις ,ζήτησε να σου δώσουν ένα ζευγάρι κάλτσες γιατί αυτές πρέπει να τις πλένεις γιατί τα πόδια σου είναι ακάθαρτα.
Αφού του έδωσαν ένα καινούργιο ζευγάρι κάλτσες και έπλυνε το άλλο ζευγάρι ,ένας ποντικός κάθε μέρα έτρωγε τις κάλτσες. Λέει το πρόβλημα του σε κάποιον και του απαντα ο άλλος:
-Ζητιανεύεις που ζητιανεύεις, να σου δώσουν μια γάτα για να μην σου τρώει ο ποντικός τις κάλτσες.
Η γάτα τις πρώτες μέρες φύλαγε τις κάλτσες και ο ποντικός δεν έτρωγε τις κάλτσες.Η γάτα δεν είχε να φάει ,έφευγε,και ο ποντικός συνέχιζε και έτρωγε τις κάλτσες.Λέει την ιστορία του σε κάποιον άλλον και του λέει :
-Αφού ζητιανεύεις που ζητιανεύεις ,ζήτησε να σου δώσουν μια αγελάδα να έχεις γάλα να ταΐζεις την γάτα να φιλάει τις κάλτσες.
Η αγελάδα έφαγε τα χόρτα , η γάτα δεν είχε να πιει γάλα και ο ποντικός συνέχιζε να τρώει τις κάλτσες.Ο ζητιάνος πήγε σε ένα σοφό ,του είπε την ιστορία του και του απάντησε ο σοφός :
-Τι το ήθελες ευλογημένε το άλλο ζευγάρι κάλτσες; Ηθικό δίδαγμα: Ζούμε στην καταναλωτική κοινωνία, οι οποιοι όλοι θέλουμε το περιττό.Μήπως οι άνθρωποι γίνονται δυστυχισμένοι στην καταναλωτική κοινωνία; Oπως λέει ο λαός όταν τρως να σκέφτεσαι τον κόπο του αγρότη και όταν ντύνεσαι να σκέφτεσαι τον κόπο της υφάντρας

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΠΕΝΤΕ ΕΙΔΩΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ

Υπάρχουν πέντε ειδών χαμόγελα τα οποία δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν οι πωλητές και αυτά είναι τα ακόλουθα :
1 Το χαμόγελο τις συμπόνιας , όταν ένας πελάτης ζητάει να δει κάτι φθηνότερο.

2 Το χαμόγελο που σημαίνει καταλαβαίνω, όταν μια πελάτης λέει ότι θα ήθελε να δει κανένα πιο φθηνό ρούχο για τον εαυτό της.

3 Το σαρκαστικό χαμόγελο,όταν ένας πελάτης δεν συμφωνεί με την γνώμη μας.

4 Το χαμόγελο που φανερώνει πλήξη, όταν ένας πελάτης μιλάει για τον εαυτό του η για την οικογένεια του με υπερηφάνεια.

5 Το χαμόγελο που δείχνει ανυπομονησία, όταν ένας πελάτης δεν αποφασίζει εύκολα τι θα αγοράσει.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

H ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ


Εθιμοτυπία σε συνέντευξη για εύρεση εργασίας.
Πριν από την συνέντευξη

-Να είσαι καλοχτενισμένη και αν είσαι άντρας φρεσκοξυρισμένος
-Να έχεις τα χερια σου καθαρά και τα νύχια σου περιποιημένα
-Να έχεις τα δόντια σου καθαρά
-Να είσαι ντυμένη με απλότητα με καθαρά φρεσκοσιδερωμένα ρούχα
-Να είναι τα παπούτσια σου γυαλισμένα
-Να μην φοράς κοσμήματα και μυρωδικά
έχεις μαζί σου σε φάκελο όλα τα πιστοποιητικά σου τις συστατικές επιστολές και τα δείγματα τις δουλειάς σου αν αυτή σου δίνει τέτοια ευκαιρία
-Να έχεις μαζί σου πάντα στυλό η μολύβι με σημειωματάριο και χρήματα για έξοδα κίνησης
- Να είσαι πάντα προετοιμασμένος να απαντήσεις στις παρακάτω ερώτησης
1 Τι κανεις τις ώρες που κάθεσαι? Τι μαθήματα προτιμούσες στην σχολη?
2 Γιατί θέλεις να εργασθείς σε αυτή την εργασία? Τι μπορείς να κανεις?
3 Τι προηγουμενη πείρα έχεις?
4 Γιατί έφυγες από την προηγουμενη σου θέση? Τι θα ήθελες να κανεις ύστερα από 3 η 5 χρονια?

Κατά την συνέντευξη
-Να πας μονος σου καείς την ορισμένη ώρα.
-Να γνωρίζεις το όνομα εκείνου που σου δίνει συνέντευξη και να το χρησιμοποιείς κατά την συνέντευξη.
-Να είσαι ευχαρίστως όλο το διάστημα τις συνέντευξης
-Μην απαντάς στο ερώτημα τι μπορείς να κανεις με την λέξη οτιδήποτε.
-Να υποβληθείς πρόθυμα σε κάθε εξέταση που θα σου ζητηθεί.
-Να είσαι ευγενής με τους υπαλληλους του γραφείου.

Τρόπος παρουσίασης
-Καλημέρα σας κύριε είμαι Η δεσποινίς….
-Μην μουρμουρίσεις το όνομα σου,πες το καθαρά
-Μην βάλεις την τσάντα σου πάνω στο γραφείο κρατα την στο χέρι η ακούμπησε την κοντά στο κάθισμα σου.
-Να σταθείς όρθιος Η όρθια μέχρι να σου πουν να καθίσεις
-Κάθισε με άνεση.Κράτησε καλά την ψυχραιμία σου.
-Μην μασάς τσίχλα και μην καπνίζεις κατά την διάρκεια τις συνέντευξης.
-Μην παίζεις με τα δάχτυλα σου η με τα δαχτυλίδια σου
-Απάντησε όλες τις ερωτήσεις με ευθύτητα και ειλικρίνεια
-Μη τονίζεις την ανάγκη που έχεις για εργασθείς.
-Αν πάρεις την θέση έχεις όλα τα δικαιώματα να μάθεις ποια είναι τα καθήκοντα σου οι ώρες εργασίας σου Η αμοιβή σου και ότι άλλο έχει σχέση με την εργασία σου.

Μετά την συνέντευξη
-Μην αποθαρρύνεσαι αν αποτύχεις στην άρχει να βρείς κάποια εργασία
-Ο προϊστάμενος που σου έδωσε συνέντευξη μπορεί να μην αποφασίσει γρήγορα να σε καλέσει.Αν νομίζεις πως του έκανες καλή εντύπωση ρώτησε μετά λίγες μέρες τι αποφάσισε.
-Την άλλη μέρα τις συνέντευξης καλο είναι να στείλεις μια σύντομη επιστολή όπου θα ευχάριστης για την συνέντευξη και θα έκφρασης κάθε ελπίδα ότι θα γίνεις δεκτός(δεκτη) στην επιχείρηση.


Επίλογος.
Προσοχή.Όλες αυτές τις οδηγίες δεν είναι ανάγκη να τις εφαρμόσεις κατά γράμμα
Ο καθένας είναι μια ιδιόμορφη και ιδιαίτερη προσωπικότητα.Πρέπει να προσαρμόσεις τις οδηγίες αυτές πάνω στον χαρακτήρα και στον αναγνωστικό σου τύπο εφαρμόζοντας μονο όσα σε εξυπηρετούν. Σκοπός σου όμως θα είναι όχι να αποφύγεις τον κόπο αλλα πως να μελετάς αποδοτικότερα.Και να θυμάσαι πάντα ένα πράγμα. Να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και θέληση να ανεβείς ψηλότερα.

Απο το βιβλίο του Γ.Σιοτρόπου Γέφυρα απο το σχολείο στην ζωή

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΠΩΣ ΚΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ


Για να πετύχετε στην ζωή πρέπει στη βάση:

1) Να έχετε υγεία γιατί χωρίς αυτή η επιτυχία είναι πολύ δύσκολη αν όχι αδύνατη.
2) Να έχετε χαρακτήρα. Η ανάπτυξη της προσωπικότητας είναι απαραίτητο στοιχειο της επιτυχίας στην ζωή.
3) Μόρφωση. Η καλλιέργεια του πνεύματος συμβάλει κατά πολύ στην επιτυχία.
4) Κοινωνική και πολιτική αγωγή.
Ο άνθρωπος δεν ζει μονος στον κόσμο. Η αγάπη και η εκτίμηση των άλλων που συντελούν στην ευτυχία του ατόμου, εξαρτάται από την κοινωνική και δημοσια συμπεριφορά.


Από το τμήμα μελετών ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πως εξασφαλίζεται η επιτυχία στη ζωή


Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ικανού ανθρώπου είναι:
1 Η φυσική ιδιοσυστασία που περιλαμβάνει την εμφάνιση,το ανάστημα , το βάρος, το παράστημα,την φώνη και τον τρόπο ομιλίας την γενική υγιεινή κατάσταση του ατόμου και τις τυχόν φυσικές του αναπηρίες.
2 Η ψυχική διάθεση. Αναφέρεται στην συγκινησιακή του συγκρότηση.Τι είδους ψυχική διάθεση εχει συνήθος; Είναι ευερέσθιστος ήρεμος .Αισιόδοξος η απαισιόδοξος; Διαχυτικός η συγκρατημένος θερμός η ψυχρός στις σχέσεις του με τους άλλους;
3 Η νοημοσύνη είναι αυτη η ικανότητα να προσαρμόζεται κανείς στις νέες καταστάσεις να λύνει νέα προβλήματα να μαθαίνει νεα πράγματα.Η επιτυχία στα περισσότερα επαγγέλματα δεν εξαρτάται μόνο απο την νοημοσύνη αλλά απο ενδιαφέροντα και άλλα χαρακτηριστικά.
4 Οι ικανότητες. Μια ικανότης είναι σύνολο ιδιοτήτων το οποίο επιτρέπει στο άτομο να αναπτύξη με κάποια εξάσκηση ένα ωρισμένο τύπο γνώσησ και δεξιότητας.Οι ικανότητες στην πραγματικότητα είναι ειδικευμένες μορφές νοημοσύνης.
5 Ενδιαφέροντα . Είναι οι προτιμήσεις αλλα και απέχθειες κάθε ενός. Είναι δύσκολο να πετύχεις οπουδήποτε αν η εργασί δεν σε ενδιαφέρει. Όταν πρόκειται να εκλέξετε ένα επάγγελμα πρέπει να εξετάσετε αν αυτό το επάγγελμα μπορεί να κρατήσει τον ενδιαφέρον σας για πολύ χρόνο.
6 Δεξιότητες. Δεξιότητες είναι απλός η δύναμη να εκτελεί κανεις καλά μια πράξη.
7 Αλλα χαρακτηριστικά. Μερικά εξ αυτόν έχουν θεμελιωθεί σημασία για την ευτυχία και την επιτυχία στο επάγγελμα που θα διαλέξετε
Να έχετε πρωτοβουλία
Να είστε αξιόπιστος
Να έχετε αυτοπεποίθηση
Να είστε πάντοντε ακριβής
Να είστε πάντοτε τίμιος
Να είστεσταθερός και όταν τα πράγματα δεν έρχονται κατ ευχήν.
Να είστε εργατικός
Να γνωρίζετε τι ζητάτε από την ζωή
Να είστε αποδοτικός.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ


Το σημαντικότερο θέμα στη ζωή ενός νέου ανθρώπου είναι ο προσανατολισμός του.Δηλαδή η γνώση του τι σκέφτεται και τι αποφασίζει να κάνει στο μέλλον.
Έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε αυτή την διαδικασία επαγγελματικό προσανατολισμό.Έτσι λέγεται σχετικό μάθημα στο γυμνάσιο,έτσι αποκαλείται στους οργανισμούς απασχόλησης.Έτσι χρησιμοποιείται από τα μέσα επικοινωνίας.Τι καταλαβαίνουν όμως οι νέοι και οι νέες όταν ακούν αυτόν τον ορο;
Αντιλαμβάνονται την επιλογή του επαγγέλματος τους; Γονείς και μαθητές γυμνασίου, που βρίσκονται στο σταυροδρόμι της επιλογής στο λύκειο ή σε σχολες, αυτή τη στιγμή μιλούν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.Νομίζω είναι λάθος ο όρος που χρησιμοποιείται.Γιατί δεν είναι επαγγελματικός προσανατολισμός,αλλά προσανατολισμός σπουδών.Τούτη την ώρα ο έφηβος σκέφτεται τι θα σπουδάσει,πως θα σπουδάσει,με προοπτική βέβαια να ακολουθήσει ένα επάγγελμα στο μέλλον.Είναι όμως δυνατό να αναθεωρήσει την επαγγελματική του κατεύθυνση κάποιος ύστερα από τις σπουδές του.Γιατί τότε θα γνωρίζει και άλλους κλάδους που μπορεί να ακολουθήσει.Όταν λέμε θα γίνω μηχανικός , δεν ξέρει ο νέος τι μπορεί να κάνει ως επάγγελμα αργότερα. Όπως όταν λέει ότι θα σπουδάσει οικονομικά δεν είναι σε θέση να ξέρει τι προοπτικές ανοίγονται στον επαγγελματικό τομέα, στην ναυτιλία , στο εμπόριο,στην δημόσια διοίκηση , στον ιδιωτικό τομέα,στο ελεύθερο επάγγελμα, στην έρευνα, στη στατιστική, στη κοστολόγηση. Οι επαγγελματικοί ορίζοντες μιας επιστήμης,μιας ειδικότητας είναι πολλοί.
Ένας νέος ή μια νέα που τελειώνουν το λύκειο ή ολοκληρωσουν τις γυμνασιακές σπουδές,οφείλουν να διαλέξουν τις σπουδές τους. Να αποφασίσουν τι θα σπουδάσουν . Σε τι άλλο σχoλείο θα φοιτήσουν, τι άλλες ξένες γλώσσες θα μάθουν,τι πρακτικές θα κάνουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ύστερα πρέπει να αναζητήσουν τι επαγγελματικές προοπτικές υπάρχουν στην πατρίδα μας και στις ευρωπαϊκές χώρες.Ναι στην αγορά της ευρώπης.Γιατί ένας επαγγελματίας, ένας απόφοιτος με ή χωρίς ειδίκευση,με επαγγελματικές σπουδές όχι πανεπιστημιακές έχει την δυνατότητα να συνεχίσει δουλειά σε όποια χωρα τις ευρωπαϊκής ένωσης επιθυμεί. Μέσα σε αυτές τις προοπτικές προσανατολισμού τώρα πρέπει να στρέφονται οι νέοι μας.Πρώτα τι άλλες σπουδές θα κάνουν, ύστερα τι προοπτικές υπάρχουν, τι επαγγέλματα μπορεί να κάνει κανεις εδώ στην ευρώπη. Ο προσανατολισμός είναι το μεγαλύτερο θέμα που μπαίνει στην ζωή των νέων. Απασχολεί τους ίδιους προβληματίζει τους γονείς. Τώρα περισσότερο από κάθε φορα μια σωστή επιλογή σπουδών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Γιατί όλες οι σπουδές δεν οδηγούν πάντα σε ικανοποιητικά επαγγέλματα.
Από την εφημερίδα των σχολών ΩΜΕΓΑ

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΕΟΥ...ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ???


Το ερώτημα τι να γίνω βρίσκεται στην σκέψη κάθε νέου καθώς πλησιάζει ο καιρός που θα αποφοιτήσει από το λύκειο,το ερώτημα γίνεται όλο και πιο έντονο.και για τους τελειόφοιτους καταντά βασανιστικό.Διότι δυστυχώς,οι δρόμοι δεν είναι ελεύθεροι να ακολουθήσεις οποιον θέλεις.Και δεν εννοούμε βεβαια τις υποκειμενικές δυνατότητες ενός εκαστου.Διότι αυτές είναι δεδομένες από την φύση.Εννοούμε ότι ακόμη και όταν έχεις την έφεση,το ταλέντο,τη διάθεση και τις δυνατότητες,οι δρόμοι σου φρουρούνται.Και πρέπει να δώσεις μάχη σκληρή για να μπορέσεις να περάσεις.

Το ερώτημα τι να γίνω λοιπόν ξαναμπαίνει επιτακτικότατο σε όσους για οποιο λόγο δεν το επιχειρούν,δεν κατορθώνουν η δεν θέλουν να μπούν στα ΑΕΙ. Και οφείλουμε να δώσουμε απάντηση σε αυτό του ερώτημα τον παιδιών. Την απάντηση καταρχάς την καθορίζει η εποχή.Και η δικη μας είναι τεχνολογική.Γιαυτό ο τεχνολογικός δρόμος χωρίς βεβαια να είναι ο μοναδικός,είναι ένας πολύ βασικός δρόμος της εποχής μας για προσπέλαση προς το μέλλον. Ακόμη,η εποχή μας είναι είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι πρακτική.Δεν επιτρέπεται να υποτιμούμε τις μη-πρακτικές ενασχολήσεις.Όμως δεν επιτρέπεται επίσης να παραγνωρίζουμε την πρακτικότητα της σύχρονης ζωής.Γι’αυτό ο χώρος τον πρακτικών επαγγελμάτων είναι μεγάλος και διευρύνεται συνεχώς.

Τέλος η εποχή μας είναι εποχή τον υπηρεσιών.Οι άμεσα παραγωγικές απασχόλησης λιγοστεύουν όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτές.Διότι τους αντικαθιστά η μηχανή.Αντίθετως οι υπηρεσίες πολλαπλασιάζονται,τόσο στο επίπεδο τις ζήτησης όσο και τις προσφοράς.Διότι τις περισσότερες μπορούν να τις προσφέρουν μόνο άνθρωποι.Να λοιπόν, το τρίπτυχο που απαντα στο ερώτημα τι να γίνω? Τεχνολογία - Πρακτική - Υπηρεσίες. Οι υπολογιστές ανταποκρίνονται στο πρώτο.Τα αεροπορικά επαγγέλματα στο δεύτερο.Οι ειδικότητες γραφείου (λογιστές γραμματείς) και τουριστικά,στο τρίτο. Ας έχουμε λοιπόν οδηγό μας αυτό το τρίπτυχο και ας μην απελπιζόμαστε καθόλου, αν δεν μας δόθηκε η δυνατότητα τον πανεπιστημιακών σπουδών.Το μέλλον μας ανήκει.Αρκεί να επιλέξουμε έναν κλάδο τις τεχνολογίας , ένα επάγγελμα πρακτικό,η ειδικευομενων υπηρεσιών.

Από την εφημερίδα των σχολών ΩΜΕΓΑ

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

2 ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ


Σε 1 λεκάνη με γαλα έπεσαν 2 βατράχια. Το 1 καθότανε χωρίς να κάνει καμια κίνηση και πνίγηκε. Το δεύτερο κουνούσε συνεχώς τα άκρα του για αρκετή ώρα ώσπου το γάλα έγινε γιαούρτι. Πήδηξε πάνω από το γιαούρτι και σώθηκε. Ηθικό δίδαγμα: Μην αδρανείτε, δράστε και αντιδράστε για να σωθείτε.













Ο Ταμερλάνος σε 1 μάχη οι αντίπαλοι του τον νικησαν. Και βρέθηκε μέσα σε 1 μεγάλη σπηλιά με τους απομείναντες στρατιώτες του. Και περιμένανε από στιγμή σε στιγμή τον θάνατο.Εκεί που καθόντουσαν παρατήρησε ένα μυρμήγκι να προσπαθεί να ανεβάσει στην φωλια του ένα σπόρο τριπλάσιο από το σώμα του.Έκανε 1 προσπάθεια έπεφτε.Δεύτερη το ίδιο. Την τρίτη τα κατάφερε και έβαλε τον σπόρο στην φωλια του. Λέει από μέσα του: Δεν κάνω αυτό που έκανε το μυρμήγκι?ΝΑ ΕΠΑΝΑΛAΒΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ? Εμψυχώνει τους στρατιώτες του,τους δίνει θάρρος να ξαναπολεμήσουν. Οι αντίπαλοι γλεντοκοπούσανε μεθούσανε και κοιμόντουσαν.Επιτίθεται και τους νικα,και είπε: Κέρδισα τον πόλεμο διδασκόμενος από ένα μυρμήγκι. Ηθικό δίδαγμα: Μην το βάζετε κάτω ποτε ποτε ποτε... Γιατί η νίκη ανήκει σε αυτούς που επαναλαμβάνουν την προσπάθεια.Και ακόμα.Μην πάψεις να πιστεύεις στον ήλιο ακόμα και όταν έχει σύννεφα γιατί θα ξαναεμφανιστεί...


Από το βιβλίο του Γεωργίου Σιότροπου Γνώσεις για Δράση

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΟ...ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΕΑ.


Εσείς οι νέοι άνθρωποι των εποχών που έρχονται και τις καινούργιας χαραυγής πάνω στις πολιτείες που δεν χτίστηκαν ακόμα , και εσείς που δεν γεννηθήκατε , ακούστε τώρα την φωνή την δικη μου, που πέθανα, όχι δοξασμένα αλλα σαν τον αγρότη που δεν όργωσε το χωράφι του και τον χτίστη που ξετσίπωτα το έβαλε στα πόδια σαν είδε την τρύπια στέγη. Έτσι και εγώ δεν βάδισα στην εποχή μου. Ξόδεψα τις μέρες μου . Και τώρα πρέπει να σας παρακαλέσω να πείτε εσείς αυτά που δη ειπώθηκαν. Να κάνετε αυτά που δεν έγιναν. Και εμενα γρήγορα να με ξεχάσετε σας παρακαλώ, για να μην παρασύρει και εσάς το δικό μου κακό παράδειγμα.Αχ γιατί κάθισα στο τραπέζι τρώγοντας το φαγητό που αυτοί δεν ετοίμασαν? Αχ γιατί ξόδεψα τα καλύτερα μου λόγια στην δικη τους άσκοπη κουβέντα? Αχ γιατί τα τραγούδια μου δεν υψώνονται στα μέρη εκείνα που θρέφουν τις πολιτείες εκεί που ναυπηγούνται τα καραβια? Γιατί δεν υψώνονται από τις γρήγορες ατμομηχανές σαν τον καπνό που αφήνουν πίσω τους στον ορίζοντα? Γιατί ο δικός μου λόγος είναι σταχτη και μεθυσμένο παραλήρημα στο στόμα εκείνων που είναι χρήσιμοι και δημιουργικοί?

Ούτε μια λέξη δεν ξέρω να πω σε εσάς, γενιές τον εποχών που έρχονται , ούτε μια υπόδειξη δεν μπορούσα να σας κάνω με δάχτυλο τρεμάμενο γιατί: Πως το δρόμο να δείξει αυτός που δεν τον διάβηκε? Γίαυτό σε μένα , που τι ζωή μου έτσι σπατάλησα, άλλο δεν μένει παρα να σας ζητήσω,να μην δώσετε προσοχή σε λέξεις που βγαίνουν από το δικό μας σάπιο στόμα. Μήτε και συμβουλή.Καμια να μην δεχτείτε άπαυτους που στάθηκαν τόσο ανίκανοι αλλα μονοι σας να αποφασίσετε ποιο το καλο για σας και τι σας βοηθάει.Τον τόπο να χτίσετε που εμείς αφήσαμε,να ρημάξει σαν την πανούκλα,για να κάνετε τις πολιτείες κατοικήσιμες.



MΠΕΡΤΟΛ ΜΠΡΕΧΤ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Το μυστικό είναι να γνωρίζεις πράγματα που δεν τα γνωρίζουν οι άλλοι και να προβλέπεις γεγονότα πριν τα προβλέψουν οι άλλοι.Προβλέψτε από τώρα, πια επαγγέλματα θα έχουν πέραση τα επόμενα 10 η 30 χρονια και ακολουθείστε τα.Γιατί σοφός είναι εκείνος που προβλέπει σωστά και ενεργεί γρήγορα...

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΑΚΟYΤΕ ΣΩΣΤA;


Σε περιπτώσεις που πρέπει να επιστρατεύσουμε την πιο μεγάλη μας προσοχή για κάτι που μας απειλεί, η για ένα θέμα πολύ σημαντικό , ο λαός μας συνηθίζει να λέει με προστακτική έμφαση : "τα ματια σου δεκατέσσερα"
Δεν αρκεί όμως να έχουμε τα ματια μας δεκατέσσερα. Είναι εντελώς απαραίτητο να έχουμε συνεχώς ενεργοποιημένο και έναν άλλον δεκτη μας. Την ακοή μας. Στην παραπάνω λοιπόν , λαϊκή έκφραση , θα πρέπει να προσθέσουμε άλλη μια : "τα αυτιά σου δεκατέσσερα"
Θα ήταν πολύ χρήσιμο, να εμβαθύνουμε λίγο , σε αυτή την πολύτιμη ικανότητα , να ακούμε σωστά , και να την αναλύσουμε , μελετώντας ένα - ένα τα "δεκατέσσερα αυτιά μας"

1 Περιορίστε την ομιλία σας.
2 Σκεφτείτε όπως ο συνομιλητής σας.
3 Κάνετε σύντομες ερωτήσεις.
4 Μη διακόπτεται.
5 Συγκεντρωθείτε.
6 Να ακούτε τις ιδέες - όχι απλός τις λέξεις.
7 Επιφωνήματα - παρεμβολές.
8 Ξεχάστε τις σκοτούρες σας.
9 Ετοιμαστείτε εκ των προτερων,
10 Αντιδράστε στις ιδέες. Όχι στο πρόσωπο.
11 Συζητάτε με τον δεκτη σας ανοικτό.
12 Μη βιάζεστε να συμπεράνετε.
13 Να ακούτε τι κρύβεται πίσω από τον τόνο τις φωνής.
14 Ασκηθείτε στο να ακούτε.


Για περαιτέρω ανάλυση επισκεφτείτε το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ και τον Γιώργο Σιότροπο για να σας λύσει ολες τις απορείες σας....