Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου

    Οι φοιτητές του ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ και συγκεκριμένα τα τμήματα των Αεροπορικών Σπουδών παραβρέθηκαν  στις 23 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια παρακολουθώντας το σεμινάριο με θέμα: Κώδικα Πρακτικής για Βιωσιμότητα Προσανατολισμένη στο Περιβάλλον.
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε Διοργανωτές και Πωλητές Οργανωμένων Ταξιδιών, σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας.

Θέματα:
•    Ενστερνιζόμενοι τον βιώσιμο τουρισμό
•    Βελτιώνοντας την ποιότητα του προϊόντος και των υπηρεσιών σας.

Ομιλητές:
•    Γιώργος Τελώνης (Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ)
•    Irena Gueorguieva (Πρόεδρος ECTAA)
•    Μάριος Καμμένος (Γεν. Γραμματέας HATTA)
EOS CODE – Ένας Κώδικας Πρακτικής για τον βιώσιμο τουρισμό, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα.
•    Iuliana Gabriela Aluas (Policy Officer E.E.)
Τουριστική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κύριες Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2012
•    Paolina Marona (Industry Affairs Manager ECTAA)
Τάσεις και απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς.

Εταίροι του EOS CODE
Συντονιστής:
•    Michel de Blust (Γεν. Γραμματέας ECTAA)
Η πρακτική εμπειρία από τις εργασίες για τη δημιουργία του EOS CODE και τα σχέδια για την εφαρμογή του Κώδικα από τα μέλη των Εταίρων
•    Naut Kusters (Διευθυντής ECEAT)
Η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία  TRAVELIFE και η συνέργειά της με το EOS CODE
•    Παύλος Γερουνάλος (Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού)
Ο τουρισμός ως εργαλεία ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης

   

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η Ιστορία της ΩΜΕΓΑ σε εικόνες













Διαφήμιση.

Ομιλία για τα 32 Χρόνια

Τάσος Χρυσάφης

Αντωνέλου Αλεξάνδρα

Γιανούλης Ευστράτιος

Γιάννης Ντόκος

Μπαμπάνης Λεωνίδας

Τζένης Βασίλης

Θαλασσινός Βαγγέλης

Σπουδαστές - 1992

Τσουκαλά Ελευθερία

Κώστας Ράβας

Χρύσα Ντάσκαρη

Μάριος Κλένης

Γιάννης Νίκη Αποστολίδη

Μαρία Κούρτη

Μάγδα Κλάρου

Διάφορες Ειδικότητες

Μυρτώ Γιαννοπούλου

Μιχάλης Χρήστου

Πτυχιούχοι

Γιώργος Χατζηδιάκος

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έναρξη διαδικασίας εκπαίδευσης Ενεργειακών Επιθεωρητών και χορήγησης σχετικών Αδειών


Η παρούσα πρόσκληση αφορά στην έναρξη της εκπαίδευσης των Ενεργειακών Επιθεωρητών, ως μέρος της διαδικασίας που απαιτείται για τη χορήγηση οριστικών Αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών, σε διπλωματούχους μηχανικούς ή πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης ή μηχανικούς
που έχουν αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας κατ’ εφαρμογή  της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, που επιθυμούν να αποκτήσουν Άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή Κτιρίων ή Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης ή Εγκαταστάσεων Κλιματισμού και οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον διετή αποδεδειγμένη επαγγελματική ή/και επιστημονική εμπειρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε κατάλληλους φορείς εκπαίδευσης.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τρία, ανάλογα με το είδος της Άδειας Ενεργειακής Επιθεώρησης :
I.      Κτιρίων        (60 ώρες)
II.      Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης  (30 ώρες)
III.      Εγκαταστάσεων Κλιματισμού  (30 ώρες)
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η παρακάτω :
1.      Εγγραφή σε φορέα εκπαίδευση2.      Ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.buildingcert.gr3.      Εκπαίδευση του υποψήφιου4.      Εξετάσεις υποψηφίου – Αποστολή δικαιολογητικών – Χορήγηση άδειας Ενεργειακού Επιθεωρητή
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 6969483, 210 6969156, 210 6969202, 210 6969143 και 210 6974742 ή αποστέλλοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Υ.ΕΠ.ΕΝ.eyepen@eka.ypeka.gr

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία Με Θέμα:«Εξασφάλιση ταλαντούχων στελεχών της Πολιτικής Αεροπορίας του αύριο»


Το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ στα πλαίσια της εκδήλωσης Money Show Athens 2011 που πραγματοποιήθηκε στις 16 & 17 Δεκεμβρίου στο Athens Hilton, συμμετείχε διοργανώνοντας ημερίδα με θέμα  «Εξασφάλιση ταλαντούχων στελεχών της Πολιτικής Αεροπορίας του αύριο» .
Στην ημερίδα μίλησαν ο κύριος Χιωτίνης Μιλτιάδης, εκπαιδευτής των σχολών ΩΜΕΓΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στην εύρεση-εξασφάλιση ταλαντούχων στελεχών στις αυξανόμενες απαιτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Επίσης ο κος Σουλατσίκας  Λάμπρος, διευθυντής γραμμών πτήσεων της Aegean Airlines, ο οποίος μίλησε για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας μηχανικός αεροσκαφών. Τέλος μας μίλησε η κα Βαΐτση Δήμητρα, υπεύθυνη στην Πολιτική Αεροπορία για την επιθεώρηση πληρωμάτων καμπίνας, η οποία αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η αεροσυνοδός.

Bazaar Ανθρωπιάς


Το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες  ανθρωπιάς, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης προς  τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Κατόπιν προσκλήσεως από το Δήμαρχο Ασπροπύργου κον Μελετίου Νικόλαο και την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο των νέων κοινωνικών δομών κα Λιάκου Αικατερίνη, παραβρέθηκαν στο κοινωνικό Bazaar του Δήμου  εκπρόσωποι από το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ συμβάλλοντας στην προσπάθεια προώθησης του ιδεώδους του εθελοντισμού, στο σύγχρονο μοντέλο θεσμικών και κοινωνικών παρεμβάσεων και πρακτικών δράσεων βασισμένο στην ενεργοποίηση, την εκπαίδευση, τη συνεργασία των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας που γίνεται ασπίδα στην κρίση και εγγυητής της αλληλεγγύης και της συνοχής.
Το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ εκπροσώπησαν η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Δαφέρμου Μάιρα, η καθηγήτρια Προσχολικής Αγωγής κα Μυριοκεφαλιτάκη Μαρία και μαθήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος της Σχολής και έλαβαν θερμής υποδοχής από εκπροσώπους του Δήμου. Το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ πρόσφερε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιχνίδια στο Bazaar του Δήμου δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα αρωγός  στις  κοινωνικές προσπάθειες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Δήμου Ασπροπύργου.